Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Spre Italia. Final de călătorie

Spre Italia. Final de călătorie

Politistii de frontiera ieseni au retinut 2 barbati din Republica Moldova care au trecut ilegal frontiera cu scopul de a ajunge in Italia, in vederea gasirii unui loc de munca.Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, pe timpul executarii unei misiuni specifice cu sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, au observat, pe directia localitatii de frontiera Probota, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona.
La fata locului s-au deplasat politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector, unde au depistat si retinut doi barbati care nu detineau documente de identitate.
Cele doua persoane au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari pentru continuarea cercetarilor.
In urma verificarilor specifice efectuate cu sprijinul autoritatilor din R.Moldova si din declaratiile barbatilor, politistii de frontiera au stabilit ca cei doi sunt cetatenii din Republica Moldova, Marcel B. si Ghenadie C., in varsta de 22 ani  respectiv 29 de ani, au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania cu ajutorul unei saltele pneumatice, cu intentia de a ajunge in Italia, in vederea gasirii unui loc de munca.
Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala, persoanele in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de „intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat”.
Conform Acordului incheiat intre Republica Moldova si Romania, dupa finalizarea cercetarilor, barbatii au fost predati autoritatilor de granita a statului vecin.